Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Torsdag 26. april: Det er fortsatt mye snø i Vindfjelltraktene. Offisiell måling ved Viddaseter er 60cm. Det er gode forhold for skiturer fortsatt. Løypetraseene er faste selv om det er en stund siden vi kjørte sist. Utenfor løypene er det fine forhold for skareturer tidlig på dagen, men vær oppmerksom på åpent vann noen steder. Isen på vanna er i ferd med å gå opp, så vis forsiktighet!

Onsdag 18. april:  Vi har nå bestemt oss for å slutte med preparering for denne sesongen. Det har sammenheng med høye temparaturer og få skiløpere i våre løyper. Det er fortsatt mye snø i Vindfjelltraktene, så det er gode muligheter for skiturer. Blir det minusgrader i løpet av natta kan det være fine forhold for skareturer. Skal du på skitur framover må du være forsiktig nær alle små og store vann, da isen er i ferd med å slippe i kantene.

Takk for i år!

Følg løypemaskinen HER.

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper.  :-)

  
Røde kors:     
Pr.6/4-2018 er Årum-stua stengt for sesongen 2017/2018.

(Årum-stua er åpen i sesongen, hvis ikke annet er opplyst, fra lørdag morgen kl.1000 til 1800 og søndag fra kl.1000 til 1500. I vinterferien og påsken er det åpent alle dager. Det selges mineralvann, vafler, sjokolade, te og kaffe. Det er kun mulig å betale med kontanter. Røde kors er på plass fredag kveld og kan selvfølgelig yte bistand til alle som har behov for en hjelpende hånd hele døgnet . Kan kontaktes på kanal 8 på sikringsradioen eller på vår telefon 98033849.)

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !