Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Fredag 11. januar: Resultatet etter gårsdagens preparering ble meget bra. Vi fortsetter med preparering i dag og tar for oss den nordre delen av løypenettet mot Omholtfjellet/Skrim. I løpet av dagen i dag vil vi til sammen ha preparert ca 100km med løyper. Årumstua er bemannet og åpen i helga.

Onsdag 9.januar: Det har kommet litt snø i Vindfjelltraktene de siste dagene. Det varierer mellom 5 og 10 cm. Det er meldt litt kaldere vær framover, med et lite "uhell"med plussgrader på fredag. Selv med det lille grunnlaget vi har med snø gjør vi et forsøk i morgen med det som bør kalles grunnpreparering i store deler av løypenettet. Resultatet etter morgendagen vil gi føringer for preparering i tiden framover mot neste påfyll av snø.

Lørdag 5.januar 2019:  Etter en inspeksjon i løypenettet mellom Viddaseter og Årum i dag tidlig fikk vi bekreftet det vi skrev i går (se nedenfor). Det er ikke aktuelt å kjøre med løypemaskin i terrenget. Derfor har vi startet, i skrivende stund, å preparere skogsbilveger med utgangspunkt i Løvås og Grorud. Sjekk GPS-sporinga for hvor vi kjører. GOD TUR!

Fredag 4.januar 2019: Det er lite endringer i snøforholdene i turløypene så vi avventer situasjonen. Det har ikke kommet påfyll med snø og grunnlaget vi har laget med løypemaskinen er skjørt. I skrivende stund er det 5 varmegrader i høyden og hvis vi under disse forholdene hadde kjørt ut med løypemaskinen hadde vi bare gjort skade på det vi har fått til fram til nå. Vi vil undersøke forholdene i morgen tidlig for å se på muligheten da til å gjøre et forsøk med preparering.

Røde kors vil bemanne Årum fra førstkommende helg.

Lørdag. 29 desember: Vi har i dag preparert på bilvegen fra Løvås til Presteseter og videre den østre bilvegen mot Trytetjønn. Mildværet i høyden de siste dagene, med bl.a. noe yr/regn, har tæret på snøen mange steder. I terrenget må vi vente med å kjøre til det har kommet et lass med snø til. Det beste utgangspunktet for skitur pr i dag er Løvås.

Fredag 28. desember:  Vi preparerer løyper på bilveger fra i morgen. Følg GPS-sporinga hvor vi har kjørt. I utgangspunktet blir Løvås et greit startsted for skituren. Vi må se an om vi kommer oss til Grorud.

Onsdag 26. desember:  Flotte forhold i løypene i dag, men utover dagen kom varmegradene og yr/regn. Dette har gjort at løypetraseene er våte og løse. Vi må ha noen dager med kuldegrader før vi kan friske opp igjen løypene. Å kjøre løypemaskin på det skjøre og opptinte snøgrunnlaget vi har nå vil være direkte uklokt før vi får godt med kuldegrader igjen. Inntil da er det greie forhold med det snøgrunnlaget vi har. Her er et bilde fra Årum i dag: 

andre-dag-ved-aarum

Lørdag 22. desember:  Vi vil bruke ledig tid i helga innimellom juleforbredelser til å gjøre det vi kan med det snøgrunnlaget vi har pr i dag. Vi starter preparering i ettermiddag og fortsetter i morra. Løypene fra torsdag er fortsatt brukbare, men vil bli kjørt på nytt. Vi prøver å komme oss gjennom det meste av løypenettet. Utgangspunkt vil være Viddaseter, Løvås eller Grorud. Det er også preparert (i dag) mellom Borgen og Løvås i regi av Svarstad IL.

Torsdag 20. desember:  Som du kanskje allerede har fått med deg (se Nyheter på menyen) har vi klart å finansiere splitter ny løypemaskin. Den skal ut på jomfrutur i ettermiddag sammen med leverandøren. Vi vet ikke hvor mye og hvor langt vi får kjørt, da det fortsatt er marginalt med snø, så følg med på GPS-sporinga.
Status kl.16:00: Det er nå nypreparert på skogsbilvegen mellom Løvås og Grorud ca. 10km. Vi håper at det fortsetter å snø slik at vi kan starte prepping i terrenget med det første.
Og her er den nye maskinen tilbake ved Løvås etter jomfruturen:

jomfrutur-des-2018


Følg løypemaskinen HER.

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper.  :-)

  
Røde kors:     
Årum-stua er åpen i sesongen, hvis ikke annet er opplyst, fra lørdag morgen kl.1000 til 1800 og søndag fra kl.1000 til 1500. I vinterferien og påsken er det åpent alle dager. Det selges mineralvann, vafler, sjokolade, te og kaffe. Det er kun mulig å betale med kontanter. Røde kors er på plass fredag kveld og kan selvfølgelig yte bistand til alle som har behov for en hjelpende hånd hele døgnet . Kan kontaktes på kanal 8 på sikringsradioen eller på vår telefon 98033849.

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !