Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Torsdag 9. april 2020:  Vi har nå sluttet med preparering av skiløyper for sesongen da det er for lite snø. Men det er fortsatt muligheter for skiturer f.eks. fra Løvås hvis man bruker beina den første strekningen og litt inni mellom. Se GPS-sporinga hvor vi kjørte siste gangen.

Torsdag 2. april 2020:  Vi preparerer ski-løyper i den nordre delen av vårt løypenett til helga. Utgangspunkt blir Løvås og med nykjørte løyper på stort sett skogsbilveger nordover mot Skrim. I området Viddaseter-Årum-Breiangen er det for lite snø igjen, da vi nå har kommet helt ned på isen og lyngen i lange strekninger. Følg GPS-sporingen for hvor og når vi har kjørt hvis du skal ut på skitur.

Torsdag 26.mars 2020:  Det ligger fortsatt en del snø i Vindfjelltraktene. Vi preparerer løyper i morgen med start fra Løvås og videre over til Viddaseter. Vi prioriterer de traseene som ikke er ødelagt av fuktighet. Sjekk GPS-sporinga hvor vi har kjørt. 

Torsdag 19.mars 2020: Det ligger fortsatt en del snø i Vindfjelltraktene. Vi preparerer løyper lørdag førstkommende med start fra Løvås og videre over til Viddaseter.

Fredag 13.mars 2020:  Det snør i dag. Hurra! Men; det skal "gå over" ila formiddagen dessverre. Vi har igjen fått en liten kuldeperiode og med det som bakgrunn vil vi preparere løyper i området Viddaseter/Årum fra i morgen tidlig. Vær obs på at fuktighet kan ha laget "hull" i løypene, men vi skal gjøre vårt beste for å tette disse.
For de som har anledning, og vil ta seg en skitur i dag, har Svarstad IL preparert Tveitseterveien (Borgen-Løvås) nå på morgenkvisten.

Torsdag 12.mars 2020: Det har dessverre regnet i Vindfjelltraktene de siste dagene. Det vil bli tatt en avgjørelse i morgen om det er forhold for å preparere løyper. 
Fra Røde kors:  Vi har i dag fått beskjed fra generalsekretæren i Norges Røde Kors med bakgrunn i smittefaren for Koronaviruset at alle arrangementer og aktiviteter innstilles inntil videre. Tiltaket er iverksatt for å bidra til å redusere smittespredning av koronaviruset. Dette medfører at vi ser oss nødt til å stenge Årum inntil videre. Vi vil derimot være i beredskap og vi lytter på sikringsradio kanal 8 i helgene og er å treffe på 458 19 964 eller 980 33 849 (Årumstelefon som er viderekoblet) Vi kommer til å henge opp info på Breivann og Viddaseter før helgen.Det er sterkt beklagelig det som har skjedd, men også vi må gjøre tiltak for å begrense smittefaren.

Med vennlig hilsen

Lardal Røde Kors Hjelpekorps

 

 

Torsdag 5.mars 2020:  Det er flotte forhold i Vindfjelltraktene med gjennomsnittlig 60cm snødybde. Vi preparerte i går (se nedenfor) og i morgen preparerer vi resten av løypenettet så mye vi klarer.

Onsdag 4.mars 2020: På Presteseter er det noen skoleklasser som holder til i et par uker og bl.a. i dag preparerer vi de nordligste delene av løypenettet for bl.a. disse.

Søndag 1.mars 2020: Det har kommet ca 30-40 cm snø det siste døgnet og vi preparerte store deler av løypenettet i dag. Mange fornøyde skiløpere var ute i det flotte vinterværet i dag og på Årum hadde Røde Kors kiosken åpen for slitne skiløpere.

 20200301

Lørdag 29. februar 2020: Det snør i Vindfjell! Vi starter preparering søndag.

Fredag 28. februar 2020:  Det er varslet nedbør i form av snø i helga! Vi vil se an værutviklingen å vurdere når det er mest hensiktsmessig å preparere løypene. Røde Kors melder at de skal bemanne Årum i helga.

Onsdag 26. februar 2020: Med bakgrunn i at det har blitt kuldegrader, og ser ut til at det skal holde seg noen dager, kjører vi ut med løypemaskinen i dag og foretar litt vedlikehold der løypene har fått "smelte-skader". 
Status kl.14:40: Overraskende bra forhold. Ved Viddaseter er det ca. 15 cm nysnø. Litt mindre videre nordover. Her er et bilde fra Viddaseter akkurat nå:

20200226

Fredag 21. februar 2020:  Vi gjør et forsøk i dag med å få til brukbare skiløyper på skogsbilveger med utgangspunkt fra Løvås. Følg med på sporinga hvor vi har kjørt.

Status kl.14:30 er at vi har preparert fra Løvås til Presteseter (noen isete og bare partier) og videre inn Trytetjønndalen og til skogsbilvegene ved Velene hvor det er bra forhold. Videre har vi preparert skogsbilvegen over til Grorud.

Onsdag 12. februar 2020:  Fredag 14. februar preparerer vi skiløyper på skogsbilveger med utgangspunkt fra Løvås. Dette er deler av traseen som ble brukt under Vindfjelløpet i år pluss noe tillegg. Det ligger en såle med snø på vegene men ute i terrenget er det store bare partier. Derfor blir utgangspunktet Løvås for skiturer til helga. Vi vil vurdere videre preparering ila vinterferien. 

Følg løypemaskinen HER.

Støtt oss!  Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper. Eller benytt Vipps til 526485.  :-)

Røde Kors: Årumstua er ikke bemannet inntil videre. Røde Kors avventer værutviklingen.

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på. Det samme gjelder for dere som benytter "fat-bike" når løypene ikke er harde nok.


En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !